Čini čuda u domaćinstvu: 16 neverovatnih načina da upotrebite hidrogen

Koliko često i ne shvatamo da uz pomoć improviziranih sredstava možemo učiniti čuda… Uzmite bočicu 3 % hidrogena i pogledajte je – u rukama držite svoje blago.

16 primena hidrogena

1. Hidrogen uklanja mrlje s bele odeće. Stavite malo hidrogena na mrlju, protrljajte i gledajte kako nestaje.

2. Dodajte malo hidrogena u sredstvo za pranje podova. Prebrišite i uživajte u sjaju i lepoti vašeg doma.

3. Pomešajte 25 g tropostotnog hidrogena i 1l vode. Tim rastvorom isprskajte biljke i spasite ih od gljivica i štetočina. Na taj način ćete ojačati njihov imunitet.

4. Rastvorite malo hidrogena u litru vode pa s tim operite kosu pre šamponiranja i pranja. Videćete kako će vam kosa biti sjajnija nego ikad.

5. Dodajte par kapi u hladnu vodu pa potopite voće u njoj. Zatim isperite voće. Ovo je odličan način da se oslobodite pesticida sa kojim je voće prskano.

6. Nekoliko kapi hidrogena dodajte na sunđer pa istrljajte pult u kuhinji. Sijaće kao da je nov.

7. Ispiranjem usta s 3% hidrogenom izbelićete zube.

8. Hidrogenom se može očistiti i frižider. Koristite rastvor hidrogena i vode pa prebrišite frižider i uklonite neprijatne mirise.

9. Hidrogenom premažite pločice u kupatilu na kojima se nahvatala plesan. Zatim ostavite da odstoji par minuta, pa ga isperite i plesan će nestati.

10. Ako imate masnu kožu, možete je prebrisati hidrogenom. To će sprečiti pojavu akni.

11. Pomešajte malu količinu hidrogena i maslinovog ulja. Ovo je sjajna mešavina za čišćenje voska iz ušiju.

12. Perite noge u rastvoru hidrogena i gljivice sa stopala i prstiju će nestati.

13. Hidrogen će izbeliti belo požutelo rublje, peškire i vratiti im mekoću. U mašinu za veš, u ciklus za ispiranje, umesto sredstva za izbeljivanje tkanina sipajte pola šoljice hidrogena. Dobićete isti efekt za manje novca.

14. Hidrogenom premažite akvarijum, što će sprečiti pojavu sluzi i gljivica, a kornjačama i ribicama neće naškoditi.

15. Uzmite papirni ubrus, isprskajte ga tropostotnim vodik-peroksidom pa oribajte ogledalo. Ukloniće sve mrlje, čak i one najupornije, a ogledalo će zasjati kao da je novo.

16. Hidrogen peroksidom možete dezinfikovati dečje igračke. Nema potrebe da kupujete skupe maramice za dezinfekciju. Isti efekt ćete postići i ako dečje igračke poprskate hidrogen peroksidom. On nije otrovan, a ukloniće bakterije i viruse koje mogu izazvati infekcije i bolesti, piše Stil.Kurir.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.