U trendu

Čini čuda u domu: Evo šta sve možete očistiti s polovinom limuna

Liz Amaja objavila je kratki video na TikToku u kojem je pokazala kako ona koristiti polovine limuna za čišćenje kuće, a njeni trikovi oduševili su mnoge. Umesto uobičajenih sredstava za čišćenje, isprobajte ovaj prirodan način i vaša kuća će se sijati.

@lizamaya_style

When life gives you Lemons… clean 🍋✨ #cleaninghacks #homehacks #learnontiktok #tiktokpartner #tipsandtricks #cleantok

♬ original sound – Liz Amaya

Osvežavanje frižidera

Prvi način na koji možete koristiti limun je za osvežavanje frižidera. Jednostavno polovinu limuna stavite u vrata frižidera kako biste uklonili neprijatne mirise. Limunska kiselina u limunu deluje tako da upije sve neprijatne mirise i zameni ih lepim svežim mirisom. Važno je zapamtiti da ćete morati da morate polovinu limuna barem jednom nedeljno.

Uklanjanje rđe

Drugi način na koji mnogi koriste limun u kući je uklanjanje mrlja rđe s metala. Jednostavno utrljate limun na mrlje kako biste ih se rešili, a razlog zašto limun deluje tako dobro je zato što kiselost limunovog soka reaguje s kamencom ili rđom kako bi omekšao i otopio naslage.

Čišćenje tuša

Limun je izvrstan za čišćenje stakla u tuš-kabinama. Jednostavno utrljajte polovinu limuna na vrata kako biste se rešili prljavštine i vodenih mrlja.

Čišćenje mašine za sudove

Konačno, limun neverovatno dobro pomaže da vam posuđe svaki put sija nakon pranja u mašini za sudove. Sve što trebate da uradite je da polovinu limuna stavite na gornju policu mašine, a zatim uključite uređaj na redovni ciklus. Limunska kiselina u limunu čisti kamenac i čini da mašina bude zamiriše, a pritom posuđe izgleda blistavo čisto. Ipak, ovaj trik bi trebalo koristiti samo povremeno, a ne svaki put kada koristite mašinu za sudove.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.