U trendu

Čini čuda za tren oka: Znate li za šta sve u domaćinstvu možete koristiti obični sapun?

Ekspertkinja za čišćenje, koja je na Instagramu poznata i kao Kraljica čistoće, na Instagramu je otkrila kako iskoristiti obični sapun za čišćenje kuće i kućnih predmeta. Osim što lepo miriše, vrlo je zgodan i efikasan pomagač u domaćinstvu.

Ovo su samo neki od brojnih problema koje tvrdi sapun rešava za tren oka, piše Express.

Ekspertkinja za čišćenje kaže da se sapun može narendati i staviti u male mrežaste vrećice, a zatim te vrećice možete staviti u kofere, fioke, spavaće sobe ili okačiti u ormare. Tako će mesta gde ga stavite uvek lepo mirisati. Možete ga staviti i u patike koje ispuštaju neprijatne mirise kako bi mirisale svežije, ali ne zaboravite da iščetkate sapun pre nego što ih ponovo obučete.

Od narendanih komadića sapuna može se napraviti tečni sapun koji možete iskoristiti ako vam ponestane deterdženta za veš. Stavite oko dvadeset grama sapuna u flašu s oko 150 mililitara tople vode i dobro protresite. Nakon što odstoji oko sat vremena, možete ga koristiti za pranje.

Sapun se može koristiti i za zaglavljeni rajsferšlus. Sve što treba da uradite je da pređete komadom sapuna direktno po rajsferšlusu, kako biste ga odlepili za samo nekoliko sekundi. Osim toga, sapun možete koristiti i za zamagljena ogledala. Utrljajte ga preko suvog ogledala, a zatim ispolirajte krpom od mikrovlakana.

Njena objava prikupila je nekoliko hiljada pregleda, a brojni korisnici su joj zahvalili na savetima. „Zanimljivi trikovi, isprobaću“, napisala je jedna korisnica. Druga je dodala: „Ove iste savete mi je rekla moja baka i stvarno deluju!“, prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.