U trendu

Čišćenje kuće nikad jeftinije i lakše: Tajna je u sodi i sirćetu, ali to nije sve…

Kućni trikovi vam mogu biti od pomoći kada želite da uštedite novac.

Umesto skupih sredstava za čišćenje i osveživača prostorija, možete iskoristiti neka sredstva koja već imate kod kuće.

Ono što je bitno, efekat će biti skoro isti.

Ovo su samo neki od kućnih trikova koji će vam u velikoj meri olakšati posao.

Pasta za zube
Osim za pranje zuba, pastu možete iskoristiti i za svež miris toaleta i wc šolje. Rasecite dno paste sa jedne i druge strane i ubacite je u kazanče. Svaki put kad pustite vodu, ona će zapeniti i za sobom će ostavljati svež miris.

Soda i sirće
Ako imate zagorele šerpe i ne znate kako da ih očistite – postoji rešenje. Na zagoreli deo sipajte sodu bikarbonu i sirće, pa prebrišite sunđerom. Sva prljavština će odmah nestati.

Kečap
Ako su vam se uprljale sanitarije u kupatilu ili kuhinji, probajte sa kečapom. Nanesite ga na prljave deo i sačekajte nekoliko trenutaka da počne da deluje. Zatim prebrišite krpom.

Gazirani napici
Gazirane napitke možete iskoristiti za uklanjanje prljavština i bakterija iz wc šolje. Sipajte gazirani napitak u wc šolju i pustite vodu – toalet će biti kristalno čist.

Fen
Bili ste odsutni na nekoliko minuta, a kad ste se vratili u sobu, uhvatili ste dete kako šara bojicama po zidu? Uzmite fen i približite ga obojenom zidu i sačekajte da se zid ugreje. Nakon toga, krpom prebrišite zid. Budite pažljivi kako ga ne biste oštetili.

Rukavice
Iskoristite gumene rukavice kako biste uklonili dlake svog kućnog ljubimca sa kreveta. Jednostavno pređite rukavicom preko kreveta ili površine gde su nagomilane dlake i lako ćete ih pokupiti.

Lepljiva traka
Ako vas nerviraju sitne čestice prašine i dlake koji nikako ne možete da pokupite metlom, zalepite lepljivu traku na donji deo metle i pomoću nje čistite pod. Videćete kako se dlake i prašina lepe za traku, pa je lako možete skinuti i zameniti novom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.