U trendu

Čišćenje veš mašine nikad nije bilo lakše: Potrebna su vam samo dva sastojka iz kuhinje

Veš mašina je kućni aparat koji se često koristi, a njeno čišćenje može biti malo problematično. Iako vam se čini da je nemoguće dobro je očistiti, zapravo je poprilično jednostavno, a potrebna su vam samo dva sastojka koja sigurno imate u svome domu.

Kako piše Express, tajna je u alkoholnom sirćetu i sodi bikarboni. Zahvaljujući svome sastavu, sirće čini moćno sredstvo za čišćenje, koje ubija klice, otklanja neprijatne mirise i ispire prljavštinu i masnoću. S druge strane, soda bikarbona takođe otapa prljavštinu i masnoću, a deluje i kao abraziv za čišćenje bez ostavljanja ogrebotina.

Dakle, za čišćenje veš mašine uzmite alkoholno sirće i sodu bikarbonu, flašicu s raspršivačem, krpu od mikrovlakana i staru četkicu za zube. Stavite malo sirćeta u flašicu s raspršivačem i zatim tečnošću poprskajte unutrašnjost bubnja veš mašine. Nakon toga obrišite unutrašnjost bubnja krpom od mikrovlakana. Kako biste očistili gumene brtve, samo ih obrišite čistom krpom i malo sirćeta. Tako ćete se rešiti taloga, plesni i dlaka.

Odmerite dve šoljice alkoholnog sirćeta u dozator deterdženta veš mašine i postavite mašinu na najduži ciklus s vrućom vodom. Nakon toga dodajte sodu bikarbonu u bubanj mašine, pospite pola šoljice sode u pregradu i ponovo je postavite na isti program.

Za kraj, poprskajte sirće na krpu od mikrovlakana i očistite spoljnu i unutrašnju stranu vrata veš mašine. Kada mašina završi ciklus, ostavite vrata odškrinuta i ostavite da se osuši na vazduhu, a možete je obrisati i suvom krpom od mikrovlakana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar