U trendu

Čisti suđe, čini veš mekšim, štiti cveće od insekata: Ima je svaka kuća, a niko ne zna kakva čuda čini

Pored uobičajene upotrebe, aluminijumska folija se može koristiti i na nekoliko drugih načina koji vam mogu znatno olakšati život.

Očistite posuđe

Za tvrdokorne mrlje i zagorelo posuđe često koristimo preskupe sunđere i žice, a obična zgužvana loptica od folije odradiće ovaj posao duplo brže i efikasnije od bilo kog drugog pomagala. Takođe odlična je za skidanje rđe, što posebno može da vam pomogne u čišćenju baštenskog nameštaja ili terase. Aluminijumsku foliju možemo koristiti za pakovanje hrane, ali i za druge stvari

Isto tako, ukoliko jednu lopticu ubacite u mašinu za sudove skinuće sve mrlje sa posuđa i vratiti mu blistav sjaj, posebno na metalnim loncima i priboru za jelo koji će izgledati kao novi.

Za omekšavanje veša

Zgužvajte lopticu od folije, pa je ubacite u bubanj od mašine. Ona će izazvati više okretanja odeće, zbog čega će postati mekša. Isti trik možete koristiti i u sušilici veša, a folija je odličan saveznik jer ga oslobađa statičkog elektriciteta.

Za bolje peglanje

Za efikasnije i brze peglanje stavite list folije između navlake i daske za peglanje. Folija će da reflektuje toplotu, što će skratiti vreme provedeno sa peglom u ruci, a pored toga uštedećete i struju.

Oštrenje makaza

Da biste tupe makaze naoštrili da budu kao nove, sve što treba da uradite jeste da list folije presavijete nekoliko puta, da bude ravan i jednostavno ga isecite makazama nekoliko puta. Nakon toga one će biti kao da ste ih tek kupili.

Čišćenje srebra

U posudu stavite aluminijumsku foliju na dno, sipajte vodu, dodajte kašičicu soli ili sode bikarbone i spustite srebrne predmete unutra. Ostavite tako desetak minuta, pa predmete obrišite suvom krpom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar