U trendu

Čisti sve površine: Napravite sredstvo od 3 sastojka kojim ćete obrisati celu kuhinju

Bez obzira na to koliko često čistite svoje kuhinjske ormariće, oni će se sigurno vrlo brzo zaprljati. Masnoća od hrane, otisci prstiju, prašina, prolivena tečnost – kvare izgled vaše kuhinje. Svi znamo da je te stvari teško ukloniti. Dobra vest je da sami možete napraviti sredstvo za uklanjanje masnoće od tri sastojka koje će lako ukloniti prljavštine i masnoće. I najbolje od svega? Možete ga koristiti na svim vrstama kuhinjskih elementa.

Šta vam je potrebno

– 2 kašike deterdženta za suđe

– 20 kapi eteričnog ulja narandže

– 1 1/2 šolja destilovane vode

– bočica s raspršivačem

Pomešajte deterdžent za suđe, eterično ulje narandže i destilovanu vodu u čistoj bočici s raspršivačem. Pre svake upotrebe protresite. Ako želite, umesto deterdženta za suđe možete koristiti i sapun za ruke. Eterično ulje narandže pomaže u razgradnji masnoću.

Imajte na umu da nikad ne koristite četku za ribanje ili sunđer za ribanje kada čistite kuhinjske elemente jer mogu izgrebati površinu.

Postupak čišćenja

Naprskajte svoje kuhinjske ormariće obilno sredstvom za čišćenje masnoće.

Vlažnom krpom od mikrovlakana utrljajte sredstvo za čišćenje u površinu. Ako trebate da uđete u uglove, upotrebite jako mekanu četkicu za zube da nanesete sredstvo za čišćenje u ta područja, a zatim obrišite krpom.

Obrišite svoje ormariće suvom krpom za čišćenje od mikrovlakana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.