Čistićete kuću trostruko ređe: Domaći sprej koji odbija prašinu! (RECEPT)

Svi volimo kad nam u kući sve sija od čistoće, ali ko još ima vremena dabriše prašinu svakog dana?

Zato su već neko vreme na tržištu dostupna sredstva za glancanje nameštaja koji, takođe, usporavaju novo lepljenje prašine za očišćene površine, piše Lepa & Srećna.

Nažalost, problem sa tim sredstvima je što ćete na deklaraciji pročitati sledeće: Isoparaffin, Dimethicone, Octylphosphonic Acid, Nitrogen, Polysorbate 80, Sorbitan Oleate, Polydimethylsiloxane, Aminomethyl Propanol i tome slično… Uglavnom, osim čišćenja i „odbijanja“ prašine sa nameštaja, ovi sastojci imaju i negativno delovanje na ljudski organizam, od iritacije kože, pa sve do kancerogenog dejstva!

Znači, svakako je to nešto što pre treba izbegavati nego koristiti u domu. Da li možemo da napravimo sami nešto što će biti isto tako efikasno, a pri tome manje štetno za ljudsko zdravlje i, ako je moguće, čak i jeftinije? Odgovor je Da!

Svi ovi sastojci ovog sjajnog recepta su netoksični:

sirće – univerzalni čistač

maslinovo ulje – neće dozvoliti da se prašina tako lako skuplja

esencijalno ulje limunove trave – deluje antibakterijski, odbija insekte, prelepo miriše

Ako želite, možete da odaberete i neko drugo ulje po svom ukusu: lavandu, pomorandžu, cimet, eukaliptus, a recept ne može biti jednostavniji.

Sastojci: 1 šolja vode, 1/4 šolje alkoholnog sirćeta, 2 supene kašike maslinovog ulja, 10-15 kapi esencijalnog ulja.

Priprema: Izmešajte sve sastojke u praznoj boci sa raspršivačem. Dobro promućkajte bocu pre upotrebe. Naprskajte tečnost na površinu koju brišete ili na krpu i obrišite prašinu. Zahvaljujući moćnom prirodnom sredstvu, brisaćete prašinu trostruko ređe!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.