U trendu

Čistite li ovako WC šolju, odmah prestanite – može da bude opasno po zdravlje

Ako se upitate šta je najprljavije u stanu, verovatno će vam WC šolja prva pasti na pamet. Istraživanja, međutim, pokazuju da postoje i druge površine koje su veća pretnja našem zdravlju.

Neke od tih površina su kuhinjske daske za seckanje, kvake i kuhinjski sunđeri.

WC šolju mnogi čiste češće kako bi osigurali visok stepen higijenskih uslova u toaletu. Ali čak i ako čistite WC šolju svaki dan, to je uzalud, ukoliko pravite ove greške.

Nakon nužde puštate vodu, ali pri tome ne spuštate poklopac? Velika greška!

Kako prenose mediji, brojna istraživanja su pokazala da se voda iz kotlića ispušta pod jakim pritiskom, zbog čega kapljice vode mogu da “polete” i do pet metra visine u vazduh, ili okolinu. To svakako želite da izbegnete ako ne želite širenje bakterija.

Druga najčešća greška jeste kada ne ostavljate četku za čišćenje WC šolje da se osuši nakon upotrebe, nego je odmah vratite u posudu. Time stvarate savršenu podlogu bakterijama da se razmnože u velikom broju, a pri idućoj upotrebi četke ćete “razmazati” te bakterije, koje su oku nevidljive, po unutrašnjosti WC šolje. Nakon toga ćete pustiti vodu, nećete spustiti poklopac i opet će kapljice vode sa bakterijama leteti oko vas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.