U trendu

Čudesan trik za uvele biljke: Evo kako ih lako možete vratiti u ,,život“ bez prihrane i sredstava za oporavak

Ako se biljke ne održavaju redovno ili se naprave određeni propusti, mogu početi da se suše i umiru. Međutim, ukoliko odreagujete na vreme, biljka će se brzo oporaviti i produžićete joj životni vek.

Žuto lišće

Najčešći uzroci su suvi ili ustajali vazduh, premalo ili previše vlage i oštećeni koren. Prstom isprobajte zemlju i proverite da li je biljci potrebno vode ili ne. Povećajte vlažnost vazduha u prostoriji postavljanjem ovlaživača, a u najgorem slučajno se savetuje da biljku presadite.

Lišće smeđe boje

Suv vazduh u prostorijama, premalo ili previše vlage najčešći su uzroci ove pojave. Postarajte se da biljku premestite na mesto koje je potpuno suprotno ovome.

Sitni listovi i meki izdanci

Biljka verovatno nema dovoljno svetlosti ili je prihranjujete na pogrešan način. Promenite položaj biljke, osiguravši joj dnevno svetlo. U prihrani koristite đubrivo s malo azota.

Lišće opada

Biljka ili nema dovoljno svetlosti ili je doživela temperaturni šok. Vašem zelenom prijatelju je potrebna novo mesto u domu i stalna temperatura.

Biljka truli

Previše vlage! Pokušajte s presađivanjem, promenom pozicije ili pozovite nekog „doktora“ za biljke, to jest prijatelja koji je ekspert, da vam pomogne, prenosi Večernji list.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar