U trendu

Čudotvorni koktel od samo 2 namirnice: Čisti kamenac, zagorelo posuđe i zidove, a uništava bakterije

Pasta za zube jedno je od mnogih netipičnih sredstava za čišćenje koje će vam pomoći zameniti hemijske koktele iz trgovina. Najbolje je u kombinaciji sa sirćetom, ali često pomaže i sam. Obe ove namirnice sigurno ne nedostaju ni u jednom domaćinstvu.

Napravite čudotvorni koktel

Pomiješajte 150 ml sirćeta, 5 cm paste za zube i 2 kašičice soli. Sve dobro promešajte, napunite bocu s raspršivačem i protresite. Na taj način dobijate jedinstveno sredstvo za čišćenje koje se nosi s prljavim sudoperima, zagorelim loncima i kamencom na baterijama.

Čisti WC i umivaonik, uništava bakterije i čini da sve miriše.

Sirće sa pastom za zube čisti i gvožđe. Pomiješajte malo paste za zube sa sirćetom da dobijete gustu pastu i nanesite smesu na mrlju. Ostavite da deluje kratko vreme i zatim obrišite prljavštinu.

Pasta za zube čisti zidove i nakit

Pasta za zube će ukloniti ogrebotine ili linije od trajnih markera. Dovoljna je količina veličine zrna graška i krpa od mikrofibera. Zatim možete kružnim pokretima ukloniti nepotrebne ili zastarele šare.

ako imate bojice naškrabane po zidovima, kao podsetnik na dečju kreativnost, i tu će vam pomoći pasta za zube. Nežno ih prebrišite mekom krpom ili sunđerom sa malo bele paste bez gela dok potpuno ne nestanu.

Očistite mat nakit ili pribor za jelo pastom za zube i četkicom za zube.

Koristite pastu za zube na prljavim patikama

Ako vam je guma na patikama prljava, i tu će vam pomoći pasta za zube. Stavite malo na staru četkicu za zube i počnite ribati. Zatim uklonite njegove ostatke vlažnom krpom i gotovi ste.

Pasta za zube takođe otklanja ogrebotine ili mrlje na kožnim i antilop cipelama, torbama ili sofama. Malo paste utrljajte sunđerom na zahvaćeno područje i ona će ga trenutno oživeti i posvetliti.

Uklanja mrlje s drveta

Pomoći će vam ukloniti mrlje od vode s vašeg drvenog nameštaja. Ako ste zaboravili da stavite podmetač ispod stakla i ostaviti iza sebe krug za uspomenu? Protrljajte mrlju s malo paste bez gela, a zatim je pređite s lakom za namještaj. Videćete  da nakon takvog tretmana neće biti traga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.