U trendu

Čudotvorno sredstvo protiv kamenca: U pitanju je 1 namirnica, čisti bolje od sode bikarbone i sirćeta

Kada je reč o domaćim mešavinama za čišćenje, dosta smo se oslanjali na limun, sirće i sodu bikarbonu. Ali većina ljudi ne zna da je tu i limuntus, a mnoge domaćice ga koriste za pripremu sokova.

Ova namirnica može poslužiti za uklanjanje kamenca sa površina, posuđa, ali i uređaja kao što su mašina za pranje veša ili mašina za pranje sudova, prenosi Espreso.

Često se desi da se na dnu kuvala uhvati kamenac koji je prosto nemoguće očistiti običnim deterdžentom. Upravo zbog toga, sipajte u kuvalo 1 litar hladne vode i zagrejte do ključanja, a potom u ključalu vodu istresite 2 kesice limuntusa. Promešajte i ostavite da se voda skroz ohladi. Nakon toga prospite vodu, a kuvalo isperite.

Evo kako očistiti mašinu za sudove

U deo za tabletu sipajte kesicu limuntusa i uključite mašinu na standardni program pranja posuđa. Bićete iznenađeni koliko su sudovi čisti, a mašina blistava.

Ovako možete očistiti sudoperu

Za čistu sudoperu uradite sledeće: sodu bikarbonu sipajte u sudoperu, dodajte sadržaj jedne kesice limuntusa, a zatim iscedite pola limuna. Sačekajte da odstoji nekoliko minuta, pa lagano oribajte sunđerom. Na kraju isperite vodom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar