U trendu

Čuvar sreće u vašem domu: Ova biljka privlači novac za celu porodicu, donosi mir

Same po sebi, biljke smanjuju nivo nervne napetosti u jednom domu, a fikus bendžamin zahteva da bude smešten u desnoj zoni, kako bi imao pozitivan uticaj na vas, vaš dom i vaše ukućane.

Prema Feng Šui filozofiji, fikus bendžamin se oseća kao kod kuće kada je smešten u jugoistočni deo stana, odakle pomaže svim ukućanima da mudro razmišljaju, donose promišljene odluke i zaborave na agresiju. Takođe, ovaj fikus promoviše mir i harmoniju u porodici, savršeno ispravljajući ljudske nedostatke. U njegovom prisustvu, ljudi će se osećati sigurnije, dok će oni koji su malo lakomisleni postati mirniji i razumniji.

U dnevnom boravku, ovaj fikus će odigrati ključnu ulogu, jer će, osim što će je dekorisati stvoriti povoljnu klimu za razgovor i uživanje. Takođe, ovaj fikus privlači i novac za porodicu, ukoliko se nađe u kuhinjskom prostoru, odakle vas štiti od gladi i nemaštine. Osim privatnih domova, fikus je idealni dekor i za poslovne prostore, ako je smešten u jugoistočnom delu ili pored radnog stola.

Feng Šui vam govori da fikus zadržite dalje od severoistoka, jugozapada ili centralnih delova svojih prostora.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.