U trendu

Da bi veš mašina dobro prala i retko se kvarila, sledite ove jednostavne korake

Neki kućni aparati s nama su skoro ceo život pa ne čudi što ih možda i olako shvatamo, ali oni koji često osetljivije tkanine peru na ruke sigurno pomisle kako su srećni što imaju veš mašinu… Ipak, da bi dobro služila i što duže trajala, i taj uređaj zahteva negu i održavanje; evo kakvo:

Čišćenje veš mašine

Redovno čišćenje jedan je od najjednostavnijih načina da se mašina održi u dobrom stanju jer voda koja ostane u bubnju i deterdžent koji se nakupi u fioci za prašak olakšavaju stvaranje plesni. Takođe, treba je povremeno očistiti i od kamenca.

Izbegavanje preopterećivanje mašine

Ono može prouzrokovati otežano okretanje tereta na samom kraju ciklusa zbog čega odeća može zapeti između brtve vrata i bubnja i tako se oštetiti. Zato uvek ostavite dovoljno prostora između odeće i vrha bubnja.

Raspodela težine

Ako na primer perete krpe ili neku laganu odeću, nedostatak težine nadoknadite s nekoliko peškira ili drugih težih komada da se ne stvara pritisak na mašini i njenoj sposobnosti centrifugiranja.

Vađenje mokre odeće

Mnogi znaju da operu odeću i ostave je mokru u bubnju, pa čak uključe i drugi ciklus pranja. Pokušajte odeću ne ostavljati u bubnju više od 15 minuta od kraja ciklusa.

Pražnjenje džepova

Predmeti koji vam ostanu u džepu mogu oštetiti mašinu i njen bubanj, pa pre pranja dobro proverite sve džepove na odeći.

Previše praška i omekšivača

Korištenje previše deterdženta i omekšivača može uzrokovati duži rad mašine i loše oprani veš pa za doziranje uvek koristite priložene merice i proizvode za pranje i omekšavanje dozirajte prema navedenim preporukama, savetuje Mirror.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar