U trendu

Da blista: Masnu rernu jednostavno očistite sa samo dva sastojka iz kuhinje

U rerni se svakodnevno skuplja prljavština i masnoća koju je teško očistiti. Ali, uz ova dva sastojka, sodu bikarbonu i sirće, koje verovatno već imate kod kuće to više neće biti problem.

Rešetke iz rerne, kao i sve što u njoj odlažete, izvadite i stavite na stranu. U maloj posudi pomešajte pola šoljice sode bikarbone s nekoliko kašika vode. Po potrebi prilagodite odnos dok ne dobijete pastu koja se može mazati.

Pastu rasporedite po unutarnjoj površini rerne. Pokušajte premazati celu rernu najbolje što možete, obraćajući posebnu pažnju na naročito masna područja. Ostavite smesu sode bikarbone da stoji najmanje 12 sati ili preko noći. U međuvremenu očistite rešetke pećnice.

Nakon 12 sati uzmite vlažnu krpu za suđe i izbrišite što više suve paste od sode bikarbone. Stavite malo sirćeta u bočicu s raspršivačem i poprskajte svugde gde još vidite ostatke sode bikarbone. Sirće će reagovati sa sodom bikarbonom i malo zapeniti. Uzmite vlažnu krpu i izbrišite preostalu penastu smesu sirćeta i sode bikarbone.

Ponavljajte postupak dok ne nestanu svi ostaci sode bikarbone. Po potrebi dodajte još vode ili sirćeta dok brišete kako bi rerna zaista postala čista i sjajna, piše The Kitchn.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.