Da cveće cveta kao ludo zalivajte ga ovim: Besplatan trik za bujne i zdrave biljke koji koriste i profesionalci

Kada pojedete ovo voće puno minerala i vitamina, nemojte da bacate koru, jer je ona jedan od najboljih negovatelja, ali i nezamenjiva prihrana za vaše sobne biljke.

Ukoliko budete koristili ova četiri jednostavna trika za negu vaših lepotica, one će vam biti zahvalne, a vi ćete imati bujno, zdravo i lepo cveće na kome će vam svi pozavideti.

1. Očistite listove biljaka

Jedan od najboljih načina da vaše sobne ljubimice zasijaju punim sjajem je da korom od banane prebrišite listove. Na ovaj način ćete ih očistiti od prašine, ali i nahraniti njihove zelene delove. Listovi će dobiti sjaj i punoću. Ovaj postupak možete da ponavljate dva puta mesečno.

2. Nahranite cveće

Kora od banane je organskog porekla i lako se razlaže i pretvara u kompost, koji je najbolja prihrana za biljke. Koru banane isitnite na komade, pa je zakopajte u saksiju oko biljaka ili u zemlju oko ruža. Biljke će biti bujnije i lepše, a ruže će cvetati kao nikada pre.

3. Rešite se insekata

Još jedna prednost kore od banane je što ćete se pomoću nje lako rešiti insekata. Idealno za sve one koji imaju vrt, a ne žele da upotrebljavaju insekticide. Izblendirajte koru od banane, pa je zakopajte nekoliko centimetara u dubinu oko biljaka i insekti će se razbežati.

4. Voda od banane

Ako koristite koru od banane nećete imati potrebu za dodatnim sredstvima za prihranu vaših sobnih biljaka.  Napravite jednostavan rastvor kojim ćete zalivati cveće. Za zalivanje biljaka najbolje je da koristite koru prezrelih, potamnelih banana, koje ćete staviti u vodu i dodati malo smeđeg šećera, pa ostaviti dan-dva da odstoji.

Kora banane prava je blagodet za negu biljaka zahvaljujući mineralima koje sadrži – kalcijum, fosfor i kalijum. Ti minerali iz kore oslobodiće se u vodi nakon 24 do 48 sati i ukoliko jednom sedmično zalivate vaše biljke ovim rastvorom, vaša prostorija u kojoj držite cveće ličiće na botaničku baštu tokom cele godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.