Da li i vi ceo život pogrešno koristite plastične posude za hranu? Evo kako je ispravno (VIDEO)

Jedna mlada žena je na TikToku pokazala kako jednostavno i bez prljanja pakuje tortu koja ostaje netaknuta u posudi za hranu.

Posude za hranu neophodne su u svakom domaćinstvu za čuvanje hrane. Većina nas će jednostavno u neku od njih staviti hranu, zatvoriti poklopcem i odložiti u frižider. Najčešći problem je odlaganje torti, čije pakovanje u kutiju najčešće bude neuredno i završi se razgnjeckanom masom koja kasnije više ni ne liči na omiljeni desert.

Genijalan trik

Jedna Tiktokerka koja se na toj društvenoj mreži predstavlja kao @crappy2happy napravila je revoluciju na društvenim mrežama kada je pokazala genijalan trik za pakovanje torte u posude za hranu.

“Ako odlažete ostatke hrane poput kolača ili torte, koristite poklopac kao dno. Zatim stavite posudu odozgo preko torte i tako ostavite u frižider – objasnila je ona pokazujući jednostavan, ali veoma delotvoran trik.

Ne samo što je brzo i jednostavno bez ikakvog prljanja upakovala tortu, već je tako upakovan kolač stavila u frižider. Kada poželite da se zasladite, samo sklonite posudu, a parče torte ostaje na poklopcu, čime ćete lako i bez dodatnog prljanja izvaditi kolač iz posude.

@crappy2happy

Hack 5 is an oldie but a goodie! #cakehack #hacks #hacktime #lifehacks #lifehackstiktok #adulting #didyouknow #mustknow

♬ Elf – Main Theme – Geek Music

Snimak je brzo posatao viralan i videlo ga je čak 1,8 miliona ljudi.

Reakcije na mrežama

– Ovo je fenomenalno. Još samo da naučim da se oduprem želji da okrenem posudu kako sam navikla dok je stavljam u frižeder –

– Genijalno! Vi ste pametna devojka, odsad ću i ja na taj način da pakujem torte i kolače –

– Uvek imam problem da izvadim parče torte iz posude jer se razgnjecka i ja upljam prste. Ovo je sjajan način za pakovanje –

– Brilijantno! Ne znam kako meni ovako nešto nikad nije palo napamet. Hvala vam što ste podelili ovaj trik sa nama – bili su samo neki od komentara na postavljeni post.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.