U trendu

Da li i vi držite tiganje i tepsije u rerni? Niste ni svesni opasnosti u koju se dovodite

Mnogi tu greše, a evo i zbog čega

Mnoge domaćice koriste isključenu rernu za odlaganje tiganja i tepsija kad se ne koriste, odnosno koriste rernu kao skladišni prostor.

Ipak, ta navika je pogrešna jer je izvor mnogi budućih problema, koji se tiču vašeg zdravstvenog stanja.

Ako unutrašnjost rerne napunite loncima i tiganjima, rizikujete da oštetite unutrašnjost tih uređaja, koji su obloženi materijalima potrebnim za ravnomernu raspodelu toplote. Stoga, ako ste izbegli rizik od nepovratnog oštećenja rerne, trebalo bi odmah da je oslobodite od posuđa koje čuvate unutra.

Oštećenje unutrašnjosti rerne takođe predstavlja rizik od ispravnosti hrane koju ćete spremati u njoj. Sitne čestice ovih materijala, otrovnih po vaše zdravlje, mogle bi da završe u hrani tokom pečenja u rerni i da se kontaminiraju, čineći obrok nejestivim.

Većina plehova i tiganja ima unutrašnji premaz koji, ako je oštećen, ugrožava sigurnost hrane koja se u njima sprema. Odlaganje nekoliko plehova i tiganja jednih u druge, kako bi svi stali u rernu, može dovesti do ogrebotina posuđa i oštećenja ovog premaza.

Rizici od ove pogrešne prakse povećavaju se ako u rernu stavljate i posuđe poput noževa, viljuški i hvataljki.

Konačno poslednji rizik se odnosi na mogućnosti da zaboravite na prisutnost posuđa u rerni i uključite je, možda prethodno i zagrejete, a da ne otklonite sve što je unutra, piše Novilist.hr

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar