U trendu

Da li i vi pogrešno koristite mašinu za suđe? “Kraljica čišćenja” otkrila trikove uz koje će sve blistati!

Linzi Kroumbi je kraljica čišćenja koju samo na TikToku prati 93.000 ljudi. Ona je influenserka koja deli savete po pitanju čišćenja doma, a poslednji u nizu njenih saveta je onaj koji se tiče pranja sudova u mašini za pranje posuđa. Ova dama smatra da je u današnje vreme teško i zamisliti da se u eri velikih tehnologija suđe i dalje pere ručno, a kada većina ljudi već poseduje mašinu za pranje sudova, trebalo bi da zna na koji način najpravilnije da je iskoristi.

Linzi je isprobala sve po pitanju čišćenja, pa je tako došla do onoga što daje najbolje rezultate kada je u pitanju pranje posuđa u mašini predviđenom za to, a o njenim iskustvima pisao je i San.

@lynsey_queenofclean

Good Morning, happy Saturday 💖 Dishwasher hacks that will shine✨ up your silverware 🍴and save your glasses! 🥂 Have you tried any of these? ⬇️ Hit SAVE and TAG your friends that need these….. #dishwasher #dishwasherhacks #homehacks #cleaningtips #cleaning #dirtydishes #queenofclean #cleanwithme

♬ Easy Money – ODESZA & Yellow House

Gde grešimo kod pranja sudova u mašini

Ne slažite čaše uz čaše

Kroumbijeva smatra da ukoliko se čaše slažu jedna pored druge, to će dovesti vremenom do oštećenja stakla. Čaše tako mogu da se izgrebu ili da se razbiju. Njen savet je da ne slažete čaše jednu pored druge, već da ih razdvojite šoljicama za kafu ili mleko, tako čaše neće biti jedna do druge.

Ubacite aluminijumsku foliju

Ukoliko želite da povratite sjaj vašem srebrnom servisu, to možete da uradite na veoma jednostavan način. Sve što treba da uradite je da pocepate delić aluminijumske folije i napravite lopticu od njega, a potom je ubacite u deo za pribor za jelo.

Peškir za upijanje vlage

Mnogi nisu oduševljeni kada mašina završi sa radom, a po otvaranju ispusti svu vlagu u kuhinjski prostor. Međutim, Linzi objašnjava da ni to ne mora da se desi. Njen savet je da koristite peškir koji će upiti svu vlagu iz mašine. Kada mašina za sudove završi sa pranjem, otvorite je i po obodu stavite peškir koji će upiti vlagu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar