U trendu

Da li ste znali da frižider ima skriveno dugme koje pomaže da hrana duže ostane sveža?

Da li ste ikada ostavili nešto u frižideru i otkrili da se pokvarilo i postalo plesnivo? Postoji tajno dugme koje može sprečiti da se to dogodi.

Ovo dugme postoji u svim frižiderima, ali ga mnogi ljudi ne primećuju, ali ako ga pravilno postavite, vaša hrana će trajati duže.

Tajni prekidač je dugme za temperaturu, obično unutar frižidera. To je jedan od najboljih načina da duže održite svežu hranu, prenosi Mirror.

Ima brojeve od nula do pet, ali da li znate šta oni znače?

Ovi brojevi određuju temperaturu vašeg frižidera, ali ne odgovaraju uvek stvarnoj hladnoći u stepenima Celzijusa. Umesto toga, oni pokazuju snagu hladnjaka.

Stručnjaci kažu da frižidere treba podesiti na 5°C ili nižu. Sve iznad 8°C može ubrzati rast bakterija na hrani, tako da neće trajati tako dugo.

Savršena temperatura za vaš frižider je između nula i 5°C, a da biste saznali tačnu temperaturu u frižideru, stavite termometar u čašu vode i stavite ga na srednju policu.

Najbolje je ostaviti ga preko noći za tačno očitavanje. Zapamtite, čak i ako je vaš termostat na svom mestu, temperatura može da se menja od police do police.

Što je polica viša, to će biti toplije – zato razmislite o tome gde ćete staviti različite predmete. Na gornje police stavite suhomesnate proizvode, ostatke, kremu ili bilo šta drugo što ne treba da se kuva.

Držite sirovo meso, živinu i morske plodove na donjim policama, a voće i povrće u posebnim fiokama, prenosi N1.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.