U trendu

Da li ste znali da je zeleni čaj čarobni eliksir za savršen vrt? Otkrivamo i kako

Da li ste znali da vaš omiljeni napitak može biti koristan za bujno i zdravo cveće?

Kada je u pitanju nega biljaka, jedan neobičan sastojak iz vaše kuhinje postaje prava mala čarolija. Zeleni čaj, poznat po svojim blagotvornim dejstvima na naše telo može goditi i vašim biljkama, piše espresso.co.rs.

Ali, oprezno! Nije svaka biljka ista, pa i vaše zelene ljubimce treba hraniti pametno.

Evo kako i kada iskoristiti zeleni čaj za savršeno zelenilo:

Tajni sastojak za savršen malč

Zaboravite na dosadne korovske napade! Nakon što popijete svoju šoljicu čaja, sačuvajte kesicu i iskoristite je kao savršen malč koji će štititi vaše biljke i dodatno ih nahraniti.

Tečno đubrivo koje obožavaju

Ako želite brz i efikasan način da nahranite svoje biljke, potopite korišćene kesice zelenog čaja u vodu i dobićete jedinstveno i prirodno đubrivo koje će vaše biljke jednostavno obožavati!

Tajni sastojak za raznovrsnost

Dodajte korišćene kesice zelenog čaja u svoj kompost kako biste dodali dodatnu hranu i vitalnost vašem zemljištu. Bez obzira na biljnu vrstu, ovo će biti dobro za zdrav i bujan vrt!

Važno je znati kada i kako koristiti ovu čarobnu formulu. Tokom proleća i leta, vaše biljke će biti u svojoj najaktivnijoj fazi, pa je tada pravo vreme da im priuštite ovaj specijalan tretman. Ukoliko ste umereni i pažljivi, vaš vrt će biti pun zdravih i srećnih biljaka!

Dakle, sledeći put kada uživate u mirisu sveže pripremljenog zelenog čaja, setite se i svojih biljaka – one će vam biti zahvalne!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.