Da li vam je kupatilo u beloj boji? Evo šta to znači za vaš dom i energiju u njemu

Reči „feng šui“ prevode se direktno na „vetar“ i „vodu“, dva prirodna elementa koja su nama kao ljudima (kao i drugim vrstama) potrebna da bismo napredovali. Vetar možete zamisliti kao naš dah i vodu koja čini većinu naših tela. Kada se razvijala feng šui filozofija, kupatilo su držali što dalje od kuće, jer su smatrali da je tako bolje za higijenu i energiju u domu.

Danas su moderna kupatila simbol čistoće, prostor u kojem se pored održavanja higijene opuštamo, negujemo, relaksiramo.

Generalno, ne postoje nužno dobre ili loše feng šui boje za kupatilo. Izbor boja je veoma lična stvar, jer su okolnosti svake osobe različite. Ipak, izdvajaju se neke koje najpovoljnije utiču na energiju – obratite pažnju na sledeće tri boje:

Bela

Prema feng šuiju, ovo je najbolja boja za kupatilo. Iako možda nije najbolja boja za sve, dobro se uklapa u mnogim slučajevima. Bela predstavlja bistrinu i čistoću, a jedna od namena modernog kupatila je pročišćavanje tela. Možemo posmatrati belu kao boju koja može da obezbedi čistu, neutralnu energiju i podstiče nas da budemo kreativni i verni sebi.

Plava

Plava boja je povezana sa drvetom, jednim od pet elemenata koje posmatramo u feng šuiju. Još jedan od pet elemenata je voda. Kupatila su prirodno povezana sa vodenim elementom , pošto vodovod ulazi i izlazi iz ovog dela kuće. Jedan aspekt od pet elemenata sa kojima radimo su kreativni odnosi podrške između određenih elemenata. Voda, na primer, hrani i podržava drveni element. Ako želite da transformišete bilo koju problematičnu energiju povezanu sa kupatilom u smislu odvoda vode, dodajte u kupatilo element drveta i tako podstaknite pozitivnu či energiju. Ako volite plavu boju, to bi bila odlična boja za upotrebu u prostoriji koja ima puno vodenog elementa, kao što je kupatilo. Plava boja opušta, odmara, podmlađuje, tako da dodavanje plave u vaše kupatilo može podržati te energije.

Zelena

Element drveta je takođe povezan sa zelenom, koja se nalazi u živim biljkama i drveću. Slično plavoj, dodavanje zelene u vaše kupatilo može doneti više elemenata drveta koji će se hraniti elementom vode koji je prisutan u vašem kupatilu. Zelena takođe promoviše lečenje i podršku. U zavisnosti od tona zelene, možete uneti dodatne kvalitete. Prigušeno zeleno je više opuštajuće i lekovito, dok je svetlije zeleno aktivnije. Duboko, šumsko zelenilo je mirno i spokojno. Obratite pažnju na to koje nijanse zelenila vas privlače i na osnovu svoje intuicije izaberite zelenu nijansu za kupatilo.

Feng šui stručnjaci ističu da ne morate pločice i zidove bojiti u ovim bojama, već da se možete odlučiti za dekorativne predmete u navedene tri nijanse koje su povoljne za kupatilo. Zelenu boju posebno možete uneti u kupatilo tako što ćete u njega uneti biljke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.