U trendu

Da li vam je ogledalo ovalno ili četvrtasto? Prema verovanju, jedno štiti ukućane od svakog zla

Prema istočnjačkoj feng šui filozofiji, ogledalo je veoma značajan provodnik energije. Ovaj predmet, neizostavan u svakoj kući, povezan je sa elementom vode, ali to kakvu će energiju doneti u kuću, zavisi od brojnih stvari. Oblik, položaj, pa čak i okvir, imaju veliki udeo u tome.

Okrugla ogledala predstavljaju metalni element koji je zaslužan za dolazak radosti i jasnoće. Pravougaono ili četvrtasto ogledalo je, sa druge strane, povezano sa elementom zemlje i donosi stabilnost, prizemnost i lični razvoj.

Visoko pravougaono ogledalo donosi element drveta, koji pomaže u poboljšanju ljubaznosti i fleksibilnosti.

Ne toliko često, mogu se sresti i trouglasta ogledala. Osim što su veoma elegantna i zanimljiva, feng šui kaže i da su važna kada se radi o dobroj energiji, jer sa sobom nose element vatre. Ukoliko ste u potrazi za inspiracijom, autentičnošću i strašću, trouglasto ogledalo će vam biti korisno.

Feng šui daje posebnu važnost šestougaonom ogledalu. Prema tradiciji, ovo ogledalo odbija negativnu energiju i misli onih koji žele da napakoste vama i vašoj porodici, a postavlja se iznad ulaznih vrata.

Oblik ogledala koje ćete postaviti u domu, odaberite prema navedenoj simbolici, na osnovu onoga što vam je potrebno. Postavite ga u prostoriji u kojoj vam je potrebno pojačanje takvog elementa.

Na primer, četvrtasto ogledalo može biti dobro za ljubav, jer donosi stabilnost, dok je okruglo povoljno za radni prostor jer donosi jasnoću i preciznost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.