U trendu

Da li znate kakve veze ima prašak za pecivo sa sudoperom? Ovo obavezno morate da probate!

Postoji jednostavan način na koji možete sprečiti začepljenje cevi i učiniti da vaš vodovodni sistem radi odlično.

Sve što treba da uradite je da povremeno preko noći sipate u odvode mešavinu sastojaka koju skoro svako ima u svom domu, a recept je sledeći: pomešati pola šolje praška za pecivo i soli, pola litra sirćeta i litar i pola ključale vode. Ovo će raditi na svim odvodima, u umivaonicima, tuševima i kadama. I uz to, mešavina je ekološki mnogo bolja od kupovine proizvoda koji sadrže jake hemikalije.

Proceduru obavite neposredno pre spavanja kako bi rastvor što duže trajao, tj. tokom cele noći. Važno je imati na umu da ne bi trebalo da koristite slavine iznad odvoda tokom noćnih dizanja jer će to preokrenuti efekat smeše koja će se ispirati vodom. Prvo što treba da uradite je da sipate so i prašak za pecivo u odvod. Dodajte sirće i ostavite da se mešavina peni oko jedan minut. Isperite penu sa najmanje tri litra ključale vode.

So će pomoći u razgradnji masti i emulgovanih masti, pa sirće pomešano sa vrelom vodom lakše prolazi kroz cevi i dalje ih čisti. Takođe, možete pratiti neka preventivna uputstva kako biste sprečili drenažu. Pre pranja dobro očistite sudove od ostataka hrane i mrvica, jer se to namirnica najčešće nakuplja u odvodima.

Koristite mrežicu ​​na odvodu sa što manje rupa kako biste sprečili da završe u odvodu. Ne sipajte ulje u lavabo, već ga bacite u toalet ili, ako možete, u flašu pa u smeće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.