Da vam zamiriše sve! Evo kako da 1 sastojkom osvežite odeću koju niste dugo nosili

Odeća koja se duže vreme ne nosi posle izvesnog vremena poprimi miris ustajalosti, pa je nije prijatno obući bez pranja. Mnogi se s ovim suočavaju na prelazu između godišnjih doba i mada ovaj oktobar još uvek krasi lepo vreme, kad-tad će vam, često naprečac, zatrebati toplije stvari koje su tokom leta „odmarale“.

Ni omiljeni parfem ni dezodoransi tada ne mogu da oteraju taj miris s vune i pamuka kao što mogu prašak i omekšivač, ali šta ako nemate vremena da čekate da se osuše?

Učinite to pomoću votke! Potrebni su vam boca sa raspršivačem i bilo koja votka!

Malo votke će osvažiti garderobu

Napunite bocu, odeću okačite na ofingere i poprskajte je sa svih strana sa petnaest centimetara udaljenosti, a zatim sačekajte da se osuši. Alkohol ubija bakterije koje stvaraju neprijatan miris, a posle sušenja se neće osećati ni na votku jer će izvetriti. Sa ovim trikom možete da osvežite svoj ormar pre promene godišnjih doba.

Prevencija

Da biste bar neko vreme bili sigurni da vam je u ormaru sve u redu, ne vraćajte u njega odeću koju niste oprali ili dovoljno osušili. Pre nego što izvršite sezonsku smenu garderobe, izvadite sve stvari, a unutrašnjost ormara dobro operite odgovarajućim sredstvima. Izaberite neko od eteričnih biljnih ulja, poput lavandinog ili citrusnog, nakapajte na kuglice vate i rasporedite ih po policama, ali vodite računa da ne dodiruju odeću jer mogu da ostave fleke.

Pazite svilu i kožu

„Tretman“ s votkom možete da primenjujete na pamučnim, vunenim ili komadima od poliestera, ali budite oprezni sa odećom koja je izrađena od skupih materijala kao što su svila ili koža. Sigurnije je da takvu odeću nosite u servise za pranje i čišćenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.