U trendu

Da vaša kuhinja zablista u punom sjaju: Genijalan trik za čišćenje unutrašnjosti sudopere i slivnika

Kuhinja je centar za druženje sa porodicom i prijateljima. Verovatno je to jedan od razloga zašto domaćice njen izgled uvek održavaju besprekornim. Međutim, njeno održavanje nikako nije lako.

Pored šporeta koji zbog naslaga masnoće zadaje glavobolju domaćicama, tu je i sudopera na kojoj se svakodnevno talože kamenac i ostaci hrane.

Iako mnogi koriste jaka hemijska sredstva da vrate sjaj svojoj sudoperi, većina i ne sluti šta se krije u unutrašnjosti sudopere.

S obzirom na to da u sudoperi peremo posuđe sa ostacima hrane, sipamo talog od kafe i još mnogo toga, logično je da to mora negde da ode, a gde drugo nego u slivnik koji se često zbog svega toga zapuši ?

Da ne bi došlo do ovog problema, za vas smo pripremili jedan trik.

Naime, da li ste znali da se ispod metalnog dela u sudoperi koji služi da spreči da krupni ostaci hrane prođu, nalazi i metalni šraf? Verujemo da je odgovor potvrdan, ali da li ste znali da upravo taj metalni deo služi da se šraf odšrafi?

Na šrafu ćete primetiti dva udubljenja u koja bi trebalo da stavite metalni deo i da ga odvrnete. Kada to uradite, izvadite šraf, a sa njim i sve ono što dolazi ispod njega. Tada ćete primetiti prljavštinu koja se nakupila u slivniku.

Kada završite čišćenje, sve vratite na svoje mesto.

Postupak možete ponavljati jednom mesečno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar