U trendu

Danas je jesenja ravnodnevica: Tri stvari morate da uradite u kući, evo i zašto

Jesenja ravnodnevnica je označila dolazak jesene, a tog dana je energija pojačana, pa bi je trebalo iskoristiti za razvoj, pozitivne promene, transformaciju. Naime, prema feng šuiju, potrebno je da napravite reorganizaciju u domu koja će vam doneti pozitivnu energiju.

1. Raspremite i očistite ormar

Ponovo je vreme da odložite letnju odeću i zamenite je u ormanu za toplu, jesenju. Dok pregledate svoju odeću, odvojite malo vremena da očistite svoj orman. Ako vam je orman pun, energično govorite univerzumu da nemate mesta za ništa novo. Napravite prostor za neke neverovatne mogućnosti, piše Sensa.

2. Menjanje posteljine

Kako vreme postaje hladnije, prilagodite posteljinu u skladu sa tim. Jesen i zima podrazumevaju da uzmete jorgane i toplu ćebad. Priuštite sebi tkaninu od organskih materijala. Takođe razmislite o bojama vaše posteljine. Toplije zemljane boje poput bordo, braon i narandžaste, sjajne su za hladnije mesece.

3. Detaljno čišćenje frižidera

Zajedno sa odećom koju nosite i krevetom u kome spavate, promena godišnjeg doba takođe doprinosi promeni u hrani koju jedete. Ovo je vreme za prelazak na topliju, kuvanu hranu i manje sirove, hladne hrane. Gledajte na ovo kao na priliku za dubinsko čišćenje i uklanjanje nereda.

Ispraznite frižider i uklonite sve što je isteklo, staro i/ili pokvareno. Ako je moguće, kompostirajte organski materijal. Za čišćenje frižidera možete koristiti prirodna sredstva kao što su soda bikarbona, mešavina sirćeta, vode i eteričnog ulja eukaliptusa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar