“Detoks” stana: Nakon što uradite ovo u svom domu, sve će vam krenuti na bolje!

Detoks kuće započnite od uvođenja reda u ormare i fioke, i napravite generalno čišćenje u domu. Odmah ćete se osećati bolje i lakše disati – i vi i vaš prostor!

Krenite od najzahtevnijeg posla, a to je odeća. Ovde je situacija kao i u fudbalu. Nije neka sreća sedeti na klupi dok drugi igraju. Ako u ormaru imate majice i pantalone koje su nekoliko sezona”presedele na klupi”, najbolje je da ih pošaljete u drugi klub – prijateljici, sestri ili nekome kome će dobro doći.

Stari i izlizani donji veš bacite, a rasparene čarape iskoristite za poliranje nameštaja i brisanje prašine.

Staro pravilo kaže da treba imati tri garniture posteljine. Jedna je na krevetu, druga na pranju, a treća – rezervna u ormaru.  Od onih starih pamučnih napravite krpe za brisanje prozora i podova. Onu u kojoj ste spavali dok ste živeli s cimerkama bacite. Ako je to baš jako teško, isecite komadić pa od njega napravite kesicu za lavandu koju ćete staviti u ormar.

Rešite se i starih predmeta koji vam ne znače ništa ili samo skupljaju prašinu. Samo vam stvaraju pritisak. Reciklirajte ih ili dajte nekome koga popravljanje opušta.

Operite prozore i stavite nove zavese, niste ni svesni koliko će ta mala promena osvežiti prostor u kojem živite. Pobrinite se da na njima budu žive boje, jer će to razigrati ceo prostor.

Novi miris u obliku sveća ili eteričnih ulja svakako je nešto što će osvežiti zimski “ustajali” prostor i pomoći vam da se lakše prihvatite posla, a nakon toga se pošteno opustite uz romantičnu atmosferu.

Nakon što detaljno očistite kupatilo, ukrasite ga novim, mirisnim dodacima koji će mu podariti dašak svežine. Uživajte u kupki uz svetlost sveća, mirise i vaze s cvećem koje stvaraju topli ugođaj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.