U trendu

Devojka rešila misteriju udubljenja na vratima veš mašine (VIDEO)

Možda nikada niste razmišljali o tome, ali mnoge je uvek intrigirao izgled vrata veš mašine. Zašto staklo nije jednostavno ravno, poput prozorčića?

Standardne mašine za veš imaju veoma specifična vrata. Staklo na njima je udubljeno ka unutra i mnogi nemaju pojma zašto je to tako. Međutim, tajna je konačno otkrivena jer takva vrata nisu samo ukras, već imaju važnu funkciju u pranju veša.

Kako je na TikToku objasnila Amerikanka Rene, koja je po zanimanju majstor za popravku veš-mašina, vrata su smišljeno napravljena baš na taj način.

“Kada imate mašinu za veš s prednjim punjenjem odeća se pomera mnogo više nego što se to dešava u onoj s gornjim punjenjem “, objasnila je Rene i dodala:

“Dakle, razlog zašto su vrata tako izbočena ka unutra je guranje odeće nazad u bubanj dok se pere. Na taj način se odeća neće zaglaviti unutar brave vrata gde bi mogla da zapne, ošteti se i zaglavi bravicu na vratima “, objasnila je ona.

@renduh

Reply to @splgus w Hope this helps! #LaundryTok #WashingMachine #FrontLoadWasher #LearnOnTikTok #TodayILearned #WomenInSTEM

♬ original sound – Renae

Njeni pratioci nisu krili oduševljenje ovim otkrićem. Verujemo da ćete i vi, kad sledeći put uključite mašinu, pogledati kako to udubljenje “radi posao”.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar