Dizajneri enterijera savetuju: Ako želite uredniji dom, izbacite ove stvari

Znati kako da očistite svoj dom je prvi korak ka uređenijem prostoru. Mnogi dizajneri enterijera savetuju da je ključno eliminisati nepotrebne stvari kako bi se stvorio uredan i funkcionalan životni prostor.

Evo nekoliko stvari koje odmah treba da izbacite iz svog doma.

Nepopravljive stvari

Vreme je da se rešite tih neispravnih uređaja koji samo skupljaju prašinu. Šira Gil, profesionalna organizatorka prostora, rekla je za časopis Livingetc da je krajnje vreme da se rešite stvari koje su polomljene, oštećene i nepopravljive.

Stara posteljina

Da li želite uredniji dom? Šira predlaže da se rešite starih, neurednih posteljina, uflekanih krpa i istrošenih peškira. Umesto toga, možete koristiti stare tkanine za izradu krpa za čišćenje, a možete donirati peškire i ćebad.

Misteriozni predmeti

„Ako ne znate čemu služi neki predmet u vašoj kući, ne morate da ga čuvate“, primećuje Šira. Ovo se odnosi na nasumične kablove, misteriozne ključeve, stare daljinske i nepoznate uređaje. Najbolje je da sve kablove i daljinske upravljače koje koristite držite u korpama ili kutijama radi organizacije.

Gomilanje nepotrebnih stvari

Bacanje stvari u fioku i ignorisanje njihovog postojanja može postati loša navika koja na kraju dovodi do gomilanja nepotrebnih stvari. Važno je prepoznati ovu naviku i aktivno raditi na njenom razbijanju kako bismo održali uredan i funkcionalan prostor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.