U trendu

Dizano testo će najbolje uspeti ako mu dodate 1 tajni sastojak: Savet koji će mnogima biti zlata vredan

Dobićete neverovatan proizvod

Žene koje dosta vremena provode u kuhinji znaju koliko znače trikovi koji mogu da olakšaju pripremu nekog jela i slično. Onim damama koje se često „upliću“ u pravljenje testa ovaj savet će biti zlata vredan.

Naime, ako često mesite testo kojem je potrebno vreme da odstoji neko vreme i da se podigne, onda mu dodajte namirnicu koju sigurno imate u kuhinji, a to je – krompir.

Kako ga tretirati?

Bitno je da pre nego što ga dodate testu, operete i skuvate posebno sa sve ljuskom. Sačekajte da se ohladi pa ga oljuštite, izrendajte, dodajte vrlo malo putera i zgnječite. Tek onda u njega dodajete sve sastojke za testo, dakle prvo njega „sređujete“ pa tek onda sve ostalo.

Šta krompir doprinosi testu?

Idealan je sastojak hleba u koji ide kvasac jer pomaže da se dobije hrskava i zlatna kora zbog prirodnih šećera u sebi, a mekane sredine. Osim toga, deluje kao prirodni regenerator za testo omogućavajući kvascu lakše rukovanje i mešanje. Krompir upija dodatnu vlagu u fazi mešanja, stvarajući tako veoma glatko i savitljivo testo.

Hleb se onda peče ravnomerno, sa lepim mrvicama jer skrob u krompiru pomaže da se razvije prava struktura testa, piše „Potato goodness“.

(Ona.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.