U trendu

Dodajte samo 2-3 kapi ovog umesto omekšivača, veš će predivno mirisati danima i biti mekši nego ikad

Verovatno vam se dešava da nekad ostanete bez omekšivača, a znamo da bez njega ne može da se pere veš, jer on mu daje poseban miris i svežinu.

Ipak jedan sastojak može da ga zameni.

1. Sirće

Osim za pripremu hrane, sirće je i jedna od idealnih prirodnih namirnica za čišćenje kuće. Posebno se pojačavaju njegova svojstva kao sredstva za čišćenje kada se kombinuje sa sodom bikarbonom. Njim možete ukloniti fleke sa pegle, očistiti kupatilo, mikrotalasnu, frižider, ali koristiti i kao prirodni omekšivač.  U tom slučaju se preporučuje da koristite jabukovo i destilovano belo sirće.

Sipajte u pregradu za omekšivač maksimalno 3 kašike sirćeta. Sa tom količinom, neće se osećati miris ove namirnice, a veš će biti mekan.

2. Eterična ulja

Eterična ulja su drugo rešenje, naime, ako želite da vam veš duže i lepše miriše, eterična ulja su odlična zamena. Koriste se u  kozmetici, relaksaciji, osvežavanju prostora, a mogu se koristiti i kao sredstvo za omekšavanje veša.

Potrebno je da pomešate 2 do 3 kašike eteričnog ulja po želji sa 2 šolje sirćeta. Dobro promešajte ova dva sastojka. Možete ga koristiti i kao sprej kojim ćete prskati već opranu garderobu, prenosi Magazin novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.