U trendu

Dodajte trunku ovoga u bubanj kada perete zavese i izaći će bele kao sneg: Nećete morati ni da ih peglate

Kako biste pravilno oprali zavese da one budu sveže i dugo mirišu u vašoj prostoriji neophodno je da ih pravilno operete, a to ćete uspeti uz ove savete.

Prilikom pranja zavesa važno je da ih skinete pre nego što počnete da pajate paučinu sa zidova i plafona, kao i pre brisanja prašine, u suprotnom će se samo još više zaprljati.

Pažljivo otkačite sve kukice redom, pa zavesu prvo dobro istresite jer ćete time izbaciti dobar deo prašine. Zatim je uredno složite i sklonite da ne smeta dok čistite prostoriju. Nije dobro da zavesa stoji negde u uglu, neuredno zgužvana jer ćete inače imati muke s peglanjem.

Nemojte odmah staviti zavese u mašinu da se peru. Za to treba sačekati trenutak da spremanje prostorije bude pri kraju.

Ukoliko zavese nisu duže vremena bile oprane ili primećujete da su upile mnogo duvanskog dima, posivele ili požutele, na početak ih potopite u hladnu vodu kojoj ste dodali šaku soli.

Ostavite zavese potopljene najmanje pola sata pa ih isperite i nastavite sa daljim pranjem prema materijalu od kojeg su sašivene.

Pamučne zavese – možete oprati ručno ili u mašini, idealno je na 30 stepeni, ali ako su u pitanju bele pamučne zavese, možete izabrati i program na 40 stepeni.

Zavese od markizeta, poliestera ili mešavine – možete oprati ručno ili u mašini, na 30 stepeni, sa što manjim brojem obrtaja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar