U trendu

Dodajte u bubanj mašine za pranje veša samo jednu kašiku ovog i gledajte kako nestaju lepljive mrlje i kako se voda čisti od kamenca

Kuhinjska so nije samo odličan dodatak mnogim jelima, već je i savršen pomoćnik u poboljšanju kvaliteta vašeg veša. Naročito kada želite da uspešno uklonite mrlje (od vina, rđe, krvi, mastila, buđi…) sa odeće ili da „sačuvate“ žive boje na odeći. Kuhinjska so takođe može da ukloni lepljive mrlje sa pegle tokom peglanja.

So će podjednako uspešno ukloniti žute mrlje ispod pazuha. Ali budite oprezni. Odeću namenjenu hemijskom čišćenju ne smete stavljati so, jer će je potpuno uništiti.

Koja je procedura?

Dodajte so u veš da biste se rešili mrlja. Stavite 2 supene kašike u bubanj. Pokrenite ciklus pranja kao i obično. So će pomoći deterdžentu koji koristite da rastvori mrlje.

Isto tako, so je odlično sredstvo za uklanjanje kamenca. Nikada nije dobro ako u veš mašini ima kamenca, jer će tada veš mašina loše oprati veš. Ako želite da se oslobodite kamenca, dodajte 1 kašičicu u odeljak za deterdžent pre početka pranja.

Hoćete li isprobati ovaj trik?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.