Dolaze vam gosti, a vi niste pospremili kuću? Ne paničite, uz par trikova sve će zablistati

Upravo ste saznali da će vam gosti doći za nekoliko sati, a vi niste pospremili kuću i hvata vas panika? Nema problema, ovih nekoliko saveta pomoći će vam da vaš dom izgleda blistavo i sjajno s par jednostavnih trikova, piše Real Simple.

Uklonite nered u kuhinji

Čak i ako nemate vremena da operete ploču za kuvanje ili se bavite posuđem u sudoperi, čistoća radne površine ostaviće utisak da je vaša kuhinja uredna i organizovana. Za početak uklonite sve s pulta, a zatim ga obrišite sredstvom za čišćenje kako biste uklonili prljavštinu i mrvice, te onda možete isprobati trik s tanjirom.

Uzmite ukrasni tanjir

Upotrebite neki veći ukrasni tanjir za sve šta želite da ostavite na pultu, poput soli i bibera. Tanjir čini da sve izgleda uredno, a da ne morate potpuno očistiti pult.

Ulepšajte kauč

Ulepšavanje kauča jednostavan je način da cela soba izgleda čistije. Ako imate kućnog ljubimca koji se linja, zgrabite valjak za dlačice kako biste ga očistili.

Naravno, ovo takođe deluje na uklanjanje drugih dlačica i mrvica. Ukrasne jastuke namestite tako da su lepo složeni po kauču, a zatim preklopite sve eventualne pokrivače tako da izgledaju uredno.

Brzo očistite kupatilo

Za završno čišćenje neposredno pre nego što se gosti pojave, zamenite sveže peškire za ruke i postavite novu prostirku koja je čista i suva.

Obrišite ogledalo

Prvo raspršite sprej za čišćenje na krpu koja ne ostavlja dlačice, a zatim brišite u obliku slova S kako biste bili sigurni da na ogledalu nema mrlja.

Dodajte sveže cveće ili kućne biljke

Postavite sveže cveće i sobne biljke na najbolja mesta. Kako bi se buket dodatno iskoristio, izvucite nekoliko stabljika te ih stavite u vazu blizu umivaonika. Tako ćete imati cveće u dve prostorije, prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.