U trendu

Domaće sredstvo protiv prašine: Jednom mesečno prebrišite i cela kuća će zablistati

Koliko god da se trudili da kuću održavate čistom, prašina se vraća ne verovatnom brzinom. Ukoliko se vaš dom nalazi u blizini industrijske zone ili u prometnoj ulici sigurno vam prašina u domu predstavlja problem sa kojim se uporno srećete. Međutim, pored toga što je ova pojava iritantna, takođe može da predstavi ozbiljan problem za zdravlje jer izaziva alergijske reakcije poput kijanja i kašlja.

KORAK BROJ 1 – Bočica sa prskalicom

Da biste napravili tečnu smesu koju ćete zatim rasporediti po krpi i brisati površine u svojoj kući potrebna vam je plastična ili staklena bočica sa zatvaračem u formi prskalice, kako biste imali i opciju da naprskate površine koje ćete zatim prebrisati krpom.

KORAK BROJ 2 – Namirnice za pravljenje sredstva za brisanje površina

Obezbedite sve potrebne namirnice od kojih ćete napraviti vaše sredstvo za brisanje prašine. Korisnica društvene mreže koja se svojim pratiocima podelila ovaj savet tvrdi da skoro sigurno sve ove namirnice imamo u svojim domovima, te da neće biti neophodno da se obavlja posebna nabavka pre pripreme sredstva.

Namirnice:

– 2 čaše vode
– ¼ čaše sirćeta
– 1 kašika maslinovog ulja
– 3 kapljice sredstva za pranje sudova
– 3 kapljice eteričnog citrusnog ulja

KORAK BROJ 3 – Pravljenje sredstva za brisanje površina

U bočicu sipajte dve čaše vode a zatim im dodajte ¼ sirćeta, jednu kašiku maslinovog ulja i tri kapljice bilo kog sredstva za ručno pranje sudova. Poslednji korak odnosi se na dodavanje tri kapljice eteričnog ulja citrusnog porekla. Možete birati između eteričnog ulja sa mirisom pomorandže, limna, limete ili grejpa, u zavisnosti od toga koji od ovih mirisa vam najviše prija. Imajte u vidu da će taj miris zapravo poslužiti kao zdrav osveživač prostora koji će u vaš dom uneti dozu svežine.

KORAK BROJ 4 – Brisanje površina

Postoje dva načina na koja možete upotrebiti sredstvo koje ste napravili. S obzirom da ste odabrali bočicu koja već ima prskalicu, tečnost možete nanositi direktno na površine koje želite da brišete, a zatim je razmazati pamučnom krpom ili krpom izrađenom od mikrofibera. Drugi način upotrebe tečnosti za brisanje površina podrazumeva nanošenje tečnosti na krpu, te zatim brisanje željenih površina.

Za koji god način primene da se odlučite – očekujte da će vaš nameštaj i površine zablistati, a korisnica društvenih mreža od koje smo preuzeli ovaj savet za održavanje doma tvrdi da neće biti neophodno da se bavite brisanjem prašine 30 dana nakon primene ove metode.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.