U trendu

Domaćice, obratite pažnju: Trik koji štedi čak 62% struje

Jedan trik za pranje veša pomoći će svim domaćicama da smanje račune za struju. Postoji toliko kućnih poslova na koje u brzini ne obraćamo pažnju, a koje mogu uz nekoliko jednostavnih trikova da nam uštede novac. Pogotovo kada su u jeku sva moguća poskupljenja.

Naime, sve što treba da uradite jeste da promenite podešavanja na mašini i smanjite jačinu temperature. Pa tako, ukoliko perete odeću koja i nije toliko zaprljana, hladnija temperatura je sasvim dovoljna da se prljavština otkloni.

Ono što možda niste znali, ali prebacivanje sa 40 stepeni na 30 stepeni štedi 38% energije godišnje, a samim tim i račun za struju. Ako se odlučite za ekstemniji potez, a to bi bilo da smanjite temperature na 20 stepeni štedi se čak 62% energije.

Pored uštede novca, ovaj način pranja će vam takođe olakšati i pranje odeće po bojama, jer šarena odeća obično ispušta boju pri visokim temperaturama. Zato, sve dok uključujete pranje na niskim temperaturama, nećete morati da razmišljate o razdvajanju odjeće po bojama i da li će vam bijela majica postati roze ili plava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)