U trendu

Domaćice otkrile trik za čišćenje KUHINJE visokog sjaja

Ako imate moderan stan, da li on vremenom polako pokazuje svoje negativne strane? Ne brinite, nameštaj visokog sjaja ne mora da bude tako dosadan za čišćenje.

Veliki ste ljubitelj modernog dizajna enterijera i jednostavno niste mogli da odolite kuhinji visokog sjaja. Međutim, primetili ste da to i nije bila tako pametna ideja jer čišćenje nameštaja visokog sjaja može biti muka.

Imamo dobre vesti: uz nekoliko trikova, čišćenje nameštaja visokog sjaja ne mora da bude tako zahtevno.

Za početak, kada se odlučite za kupovinu ovog nameštaja, treba da budete svesni komplikacija tokom njegovog održavanja. Ali ako ste spremni za redovno čišćenje, nameštaj visokog sjaja je pravi izbor za vas!

Na nameštaju visokog sjaja najčešće vidimo prljavštinu od otisaka prstiju, koji se potom prosijavaju pod određenim uglom svetlosti. Osim toga, na takvom nameštaju se ističu i druge mrlje, bilo da su nastale od vlage ili hrane.

U modernim enterijerima, nažalost, greške je teško sakriti, zbog čega novi nameštaj može izgledati kao da nije dugo održavan ili čišćen.

Kada čistite nameštaj visokog sjaja, važno je zapamtiti da ga nikada ne treba čistiti alkalijama ili bilo kojim drugim sredstvima koja sadrže kiselinu. Pored toga, čišćenje nameštaja visokog sjaja zahteva od vas da pripremite meke krpe koje će glatko prianjati na lakiranu površinu.

Naime, oštri strugači, žice ili sunđeri sa hrapavom površinom mogu nepovratno da unište vaš nameštaj! Dakle, pamučna krpa će biti vaš najbolji saveznik u čišćenju nameštaja visokog sjaja! Pri tome koristite rastvor vode i malo običnog sapuna, koji će najblaže delovati na lakiranu površinu.

Osim toga, dobro je koristiti deterdžente za pranje drvenih površina, jer ne sadrže nikakve alkalne rastvore, a samim tim ni kiselinu koja bi nagrizla osetljiv nameštaj, prenosi Novi.ba.

Ipak, glavno pravilo za čišćenje nameštaja visokog sjaja je da na vreme reagujete i obrišete mrlje pre nego što se osuše na površini nameštaja, kako biste ih lako i bez posledica po nameštaj uklonili.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar