U trendu

Domaćice su oduševljene ovim trikom za čišćenje prozora: Od ovog napitka staklo će zasijati

Taninska kiselina iz ovog napitka može „razbiti“ i najtvrdokornije naslage masnoće i prljavštine

Iako se često kao sredstvo za čišćenje spominje alkoholno sirće, pratioci popularne britanske „kraljice čišćenja“ Mrs. Hinč na društvenim mrežama sve češće pišu o crnom čaju, za koji tvrde da u čišćenju daje bolje i brže rezultate od sirćeta.

Posebno je, kažu, efikasan u pranju prozora, a za to je zaslužan sastav ovog napitka, tačnije taninska kiselina koja može „razbiti“ i najtvrdokornije naslage masnoće i prljavštine, dok ih mnoga sredstva samo razmažu po staklu.

Prema rečima njenih pratioca, prozore i stakla je najbolje čistiti crnim čajem i novinama, a u jednom komentaru detaljno su objasnili ceo postupak:

– Čišćenje započnite uklanjanjem prašine s okvira prozora, usisivačem ili krpom. Isto uradite i sa roletnama ili venecijanerima, a ako imate zavese, pre čišćenja ih skinite i operite. Dve kesice crnog čaja stavite u dva decilitra vruće vode i ostavite da se ohladi, pa tečnost prespite u bocu sa raspršivačem. Čaj poprskajte po celoj površini stakla ili prozora, pa sve prebrišite zgužvanim novinama.

Kako kažu, rezultati su toliko vidljivi da će domaćice zauvek zaboraviti na kupovna sredstva, piše Telegraf.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар