U trendu

Donose nemir i lošu sreću: Evo kojim biljkama definitivno mesto nije u kući

Cveće s bodljama, oštrih listova ili ono kojem je rast ograničen, poput bonsaija, ne donosi prosperitet i ma koliko su dekorativne, ne treba da stoje u enterijeru.
Biljke nisu samo dekor u kući, već utiču i na naše raspoloženje, a neke vrste bi trebalo da izbegavate.

– Energija koju cveće emituje zapravo je ona energija koja je neophodna i ljudskom telu, pa se kroz cvetnu terapiju ona vraća u prirodnu ravnotežu. Ipak, postoje i biljke koje šire lošu energiju, unose neravnotežu i nesklad u prostor i ljudski organizam – objašnjavaju stručnjaci za feng šui i savetuju koje biljke ne bi trebalo da gajite tamo gde živite.

Kaktus

Zbog pozitivne energije u kući nikako ne treba držati biljke s trnjem. Biljke koje imaju bodlje unose neslogu i nemir.

To ne znači da ne možete imati nijedan kaktus u svom domu, ali je važno na kom mestu to cveće držite.

– Da bi se izbegli negativni efekti ne stavljajte ih u spavaću sobu jer se nećete dobro odmoriti, a moguće su posledice i u partnerskom odnosu. Nije im mesto ni u trpezarijama jer se može pojačati napetost među ukućanima. Najbolje je da saksije s kaktusima stavite na spoljnu stranu kuće ili u hodniku, ako živite u stanu. Na taj način kaktus postaje saveznik koji lošu energiju drži na pristojnoj udaljenosti od vas – savetuju stručnjaci feng šuija.

Bonsai

Patuljasto drvo deluje veoma dekorativno, ali prema feng šuiju, ne utiče dobro na kuću. I bonsai i ta drevna veština o usklađivanju života s prirodom potiču sa istoka, ali prema ovom učenju, sve što ima ograničenja, u ovom slučaju limitiran rast, nosi lošu energiju.

– Bonsai nije simbol napretka i širi negativne vibracije. Ukoliko ne želite da vaša svakodnevica bude limitirana, nemojte ga unositi u kuću – savetuju oni.

Agava

Agava ima veoma dugačke listove, zbog čega privlači negativnu energiju, pa nije dobro da raste u kući, ali zbog nekih lekovitih svojstava koje ima, korisno je da je zasadite u bašti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.