U trendu

Donose nesreću: Ove greške u uređenju kuhinje obavezno izbegnite

Feng šui stručnjak otkriva – uređenje kuhinje utiče na polje novca i kvalitet života u domu.

Ukoliko želite da uredite svoj dom prema feng šui principima, posebnu pažnju obratite na kuhinju.
KUhinja je sektor zdravlja, blagostanja, u njoj pripremamo hranu i ukazuje na kvalitet života koji vodimo. Zbog toga feng šui stručnjaci ističu da uređenje kuhinje ima veliki uticaj na novac i bogatstvo.

Kinezi veruju da su kuhinja i postavljanje šporeta u njoj presudni za akumulaciju bogatstva, osiguravanje života u izobilju kao i visoku poziciju u poslovnom svetu.

Prvi i osnovni uslov za dobar feng šui u kuhinji je čistoća. Proverite da li je rerna dobro očišćena, šta je u fioci vašeg šporeta, kao i da je neophodno na vreme rešavati sve popravke kada je reč o šporetu. Sređen i funkcionalan šporet presudan je za energiju novca u kući.

Vrata kuhinje nikada ne bi trebala da budu okrenuta tako da gledaju prema ulaznim vratima, isto važi i za šporet. Ukoliko su vrata kuhinje okrenuta ka glavnim vretima, to može značiti da sreća brzo izlazi iz vašeg doma.

U kuhinji vlada element vatre, zato je važno da izbegavate previše crvene boje u ovom prostoru, jer ona dodatno pojačava vatrenu energiju. Ukoliko je vatrena energija snažna, može doći do kontra efekt, kao što su konflikti, rasipanje novca, nezgode…

Važno je da vam u vašoj kuhinji bude kreativno i udobno. Ona treba da bude prostor ljubavi, maštovitosti i mesto u kojem nastaje čarolija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.