U trendu

Donosi brdo para: Stavite 1 biljku u novčanik i posmatrajte šta se dešava

Veruje da je lovorov list „moćan talisman“ finansijskog blagostanja

Lovorov list se hiljadama godina unazad smatra svetom biljkom. Odličan je dodatak jelima, daje hrani specifičnu aromu i činije ukusnijom, pomaže kod mučnine i regulisanja šećera u krvi, a čaj od lovorovog lista umiruje kašalj.

Lovorov list može i odeći koju ste greškom ofarbali da vrati provobitnu boju, a postoje i brojna verovanja koja tvrde da ova biljka pomaže u privlačenju sreće i bogatsva u kuću. Tako se veruje da je lovorov list „moćan talisman“ finansijskog blagostanja, te i da će na ovaj način privući novac.

– Ako idete na važan sastanak, a posebno onaj koji se tiče vaših finansija, trebalo bi da držite u ruci (ili, u najgorem slučaju, u rokovniku) mirisni lovorov list. To će vam dati samopouzdanje i doneti sreću.

– Da biste uvek imali novca u novčaniku, u njega treba staviti mali lovorov list – u tajni džep. To će privući nove novčanice.

– Stavite lovorov list na mesto na kom čuvate novac. Ovaj ritual će pomoći da se ubrza rast bogatstva.

– Kada je mlad Mesec napišite želju na listu lovora i pokušajte da ga tom prilikom ne oštetite. Stavite ovaj list na skrovito mesto sa novcem, a kada Mesec bude bio pun,spalite ga. Pepeo prospite napolje i očekujte da se vaši snovi uskoro ostvare.

– Kad je Mesec pun proropržite lovorov list u tiganju na blagoj vatri Da bi pojačali aromu savetuju da se listovi lagano pokapaju maslinovim uljem. Kada sadržaj tiganja zamiriše isključite šporet i pustite da miris uđe u sve prostorije.

Lovorov list od davnina je cenjen kao vrhunski začin koji jelima daje posebnu aromu, ali i kao prirodni lek koji deluje protivupalno i antiseptički.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar