U trendu

Donosi mir i sreću i predivno miriše: Napravite prirodni osveživač vazduha – odbija negativnosti, privlači mir i sreću

Kako da napravite prirodni osveživač za dom – odbija negativnost, privlači mir i sreću!

Mirisi u domu su izuzetno važni za atmosferu i energiju. Često stručnjaci za prodaju nekretnina preporučuju da tokom prodaje stana, dom miriše na čisto, ili na kafu i nešto iz rerne (takav miris ljude asocira na dom).

Osveživači vazduha su često puni hemikalija i toksičnih materija koje su štetne za telo i zdravlje. Mnogo je efikanije i zdravije da koristite prirodne mirise, a sada vam donosimo recept za osveživač koji privlači pozitivnu energiju u dom.

Sastojci:

  • 10 kapi esencijalnog ulja lavande
  • 1 kašika sode bikarbone
  • 1/2 l vode (najbolje destilovanu vodu)
  • flašica sa raspršivačem

Priprema:
Pomešajte etarsko ulje sa vodom i sodom bikarbonom. Dobro promešajte i pomešajte smešu u bocu sa raspršivačem. Zatvorite bocu i ponovo dobro protresite. Poprskajte sprej po sobi, zavesama i nameštaju. Vaš osveživač vazduha je potpuno netoksičan, a širiće divan miris.

Lavanda je biljka koja energetski čisti prostor i deluje na vas tako što umiruje, smanjuje psihičku napetost i pomaže protiv nesanice. Pored toga, ulje lavande je sjajna zaštita od insekata, posebno komaraca, u letnjim mesecima. Eteruično ulje lavande je sjajno protiv stresa, a umesto negativnosti i napetosti, pšrobudiće u vašem domu pozitivnu energiju. Pomaže i kod glavobolje i migrene.

Ukoliko ne volite miris lavande, možete se odlučiti za eterično ulje pomorandže koje deluje umirujuće, dok ruža ublažava stres, glavobolju, poboljšava varenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.