U trendu

Donosi mir u kuću: Ofarbajte zidove ovom bojom

Mir i spokoj moraju dominirati svakim domom kako bi porodica bila srećna i zadovoljna.

Boje zidova i enetrijera ključni su za mir, energiju i blagostanje doma, radost među ukućanima i osećaj bezbrižnosti između svoja četiri zida. Kako bismo ovo blagostanje ostvarili, stručnjaci za uređenje enterijera savetuju jednu specifičnu boju…

Naime, iako se crvena boja uobičajeno spominje kao najsnažnija, istraživanje je pokazalo da postoji jedna snažnija koja nam donosi upravo gore spomenutu sreću i mir – zelena. I upravo je ovo boja koja dominira časopisima za uređenje enterijera.

Simbolizam kaže da zelena boja označava početak proleća, kad u prirodi sve buja, raste, cveta i napreduje, pa ne bi bilo loše dom i kancelariju okrečiti u zeleno kako bi jednim pogledom mogli osetiti energiju i sreću.

Uz to, za zelenu boju dokazano je da pospešuje kreativnost i koncentraciju, što je definitivno stavlja na listu boja koje obavezno trebate imati na svojim zidovima.

Zelena će se odlično kombinovati sa žutom i plavom bojom, jer su ove tri boje kompatibilne i učiniće da vaš životni prostor zrači podsticajnom energijom, daje vam osećaj sreće i osigurava unutaršnji mir.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar