U trendu

Donosi napredak i blagostanje: Ova biljka je magnet za sreću – a kada procveta, u kuću stižu dobre vesti

Smatra se da je aura ove biljke dragocena i posebna i da zrači neverovatnom energijom.

Biljke u prostor donose posebnu energiju, što zna svako ko ih neguje, ali neke se izdvajaju i po svojim feng šui svojstvima. Jedna od njih je klivija – sobna biljka sa mesnatim i velikim zelenim listovima i čarobnim cvetom, najčešće narandžaste boje.

Cveta jednom godišnje, najčešće u proleće, a njen cvet je u obliku trubice, biljci daje posebnu egzotičnu lepotu. Kada procveta, to simbolično znači da u vašu kuću uskoro stižu dobre vesti.

Međutim, da bi klivija uopšte procvetala, potrebna je adekvatna nega. Prija joj severna strana u kući, a nikako je ne treba izlagati jakim sunčevim zracima. Prija joj sobna temperatura, a ne treba je zimi držati na temperaturi nižoj od 10 stepeni.

Biljka se zaliva o potrebni, uopšte nije zahtevna. Zimi se zaliva na oko 20 dana, dok tokom leta i proleća treba zalivati češće. Prihranjuje se tečnim đubrivom od marta do septembra, kao i u februaru kada se formiraju cvetni pupoljci. Mlade klivije se presađuju svake godine na proleće kad stane cvetanje u veću saksiju. Klivija se može razmnožavati deljenjem velikih biljaka, odnosno, odvajanjem mladica nakon cvetanja, a može se razmnožiti i semenom.

Klivija zauzima svoje mesto u istočnoj filozofiji feng šuija. Smatra se da je njena aura dragocena i posebna i da zrači neverovatnom energijom. Postoje određena feng šui pravila za ovu srećnu biljku.

Kliviju ne treba stavljati u spavaću sobu, jaka energija cveta može uticati na snove i uzrokovati nesanicu.

Biljka jeste idealna opcija za uređenje dnevnog boravka i kancelarije. U ovim prostorijama imaće blagotvoran uticaj na okolinu i eliminisati negativnosti. A ako stavite nekoliko novčića u njenu saksiju, to može privući prosperitet u kuću i poboljšati porodično blagostanje, piše Sensa.

Ako je cvet prestao da cveta ili se iznenada osušio, prema feng šuiju, to može ukazivati na troškove, negativne promene i gubitke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar