U trendu

Donosi sreću: Unesite ovu boju u svoj dom što pre

Stručnjaci za boje otkrivaju – ovo je najsrećnija nijansa za 2022. godinu! Unesite je u dom jer zrači optimizmom…

Boje u enterijeru imaju veliku ulogu u uređenju doma, ne samo zbog estetike, već i zbog njihovog energetskog uticaja koje utiče na raspoloženje ukućana i energiju prostora. Jedna poznata britanska kompanija za uređenej domova i boje otkrila je koja je vodeća nijansa za 2022. godinu – izabrana je svetloplava!

Svetloplava je proglašena nijansom 2022. godine – ovo je vrlo delikatna boja povezana sa lakoćom, spokojem i tišinom. Povezana je sa vazduhom, a smatra se da u dom donosi optimizam, sreću i lakoću.

Psiholozi smatrajud a svaka boja izaziva određene emocije. Crvena i žuta boja izazivaju osećaj gladi i povećavaju aktivnost. Pomažu da se razveselimo i donose nam prazničnu atmosferu. Ove boje često koriste lanci brze hrane. Plava i zelena su povezane sa prirodom, pa imaju smirujući efekat na ljude. Zelena pomaže u usklađivanju sa jedinstvom sa prirodom i daje osećaj smirenosti. Crno-belo predstavlja eleganciju, suzdržanost i čistoću. Zato mnoge prodavnice koriste ove boje za poboljšanje svog statusa.

Svetloplava boja nas podseća na nebo, sunčani dan bez oblaka, pa zato i ne čudi što je baš ona izabrana za srećnu nijansu 2022. godine. Ovo je nijansa duhovnosti, mudrosti, strpljenja, istine, smirenosti… Psiholozi smatraju da ona nadahnjuje velika postignuća, donosi mir u duši, jača intuiciju i žudnju sa znanjem.

Možete promeniti nameštaj i kupiti novi u ovoj boji, ali možete jednostavno i kupiti prekrivače ili jastučiće u ovoj nijansi. Takođe, kontrast svetloplave i bele boje na zidovima sjajno utiče na raspoloženje, a smatra se da su idealne i za spavaće sobe jer pomažu u borbi protiv nesanice. Ako ubacite svetloplavu u radnu sobu, smatra se da povećavate kognitivne sposobnosti. Idealan izbor za dnevnu sobu su i slike na kojima se ističe svetloplava, posebno ako je reč o nebu.

Igrajte se sa ovom nijansom i u 2022. godini unesite optimizam u svoj dom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.