Donosi veliku sreću ženama: Ovu biljku koja traži malo pažnje svako treba da ima u domu

Postoje takve sobne biljke, koje su prisutne gotovo u svakoj kući. Ali, mnogi ne znaju, čak, ni kako se zovu, a da ne pominjemo njihovu pravilnu negu. Spatifilum – je jedna od takvih priča. Postoji verovanje da ova biljka donosi sreću njenoj vlasnici, zbog čega se zove i ženska sreća.

U čemu se krije ženska sreća?

Naravno, to je pre svega harmonija u kući, a može li biti harmonije tamo gde nema jakog muškog ramena i malih trčećih koraka.

Sve sobne biljke simbolizuju nešto određeno – neke sreću u braku, druge – novac, treće – zdravlje, uspeh i tako dalje. Ali zašto se baš spatifilum smatra ženskim pokroviteljem?

Veruje se da je upravo ova sobna biljka odgovorna za žensku dobrobit, ne nazivaju je uzalud – ženskom srećom. Ako neudatoj devojci poklonite spatifilum, ona će u najskorijem vremenu srediti svoj lični život. Ako je poklonite udatoj dami – u porodici će se pojaviti dete.

Magična moć spatifiluma:

Od davnina su žene počele da primećuju da je postojanje ove lepe biljke u kući, obavezno povlačilo za sobom dobre promene, pogotovo u ljubavnim odnosima. Devojke su pronalazile svog izabranika, devojke u vezi – ubrzo su dobijale ponudu braka, a udate žene – su živele srećni bračni život.

Sreća je, takođe, dolazila u kuću kod žena koje su dugo pokušavale da zatrudne, i sa pojavom ove biljke one su, napokon, obradovane vešću o dugoočekivanom radosnom događaju. Mnogo kasnije, ova biljka, i verovanja povezana sa njom, postala su naširoko poznata.

Žene, koje su već okusile sreću, donosile su svojim, manje srećnim drugaricama pelcere spatifiluma da bi i one, takođe, doživele magičnu moć ove biljke. Danas je „ženska sreća“ jedna od najrasprostranjenijih i najomiljenijih poklona za lepši pol.

Takođe je veoma  dobar čistač vazduha, ukoliko je imate redovno je zalivajte, a možete je povremeno i tuširati jer joj voda prija. Ljubimci je izbegavaju zbog mirisa koji njima ne odgovara, tako da sa ovim nećete imati problem. Odlična je biljka za početnike koji nemaju iskustva sa biljkama. Nemojte je držati na jakom suncu, na prozoru koji je sunčan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.