U trendu

Doskočite svim dlakama po kući: Evo kako da ih uklonite na najlakši način i sa teško dostupnih mesta

Svako ko ima kosu, tepihe i kućne ljubimce zna koliko je dlake ponekad teško očistiti.

Da biste olakšali posao „šišanja kuće“, imamo jednostavne trikove. I da, jedan podrazumeva sodu bikarbonu, ona je postala kraljica higijene.

Dakle, ukoliko ovih dana odlučite da doskočite svim dlakama po kući, nekoliko jednostavnih saveta daje „Metro“.

Lepljivi valjak za skidanje dlaka

Iako je svaki valjak odličan za skidanje životinjski i ljudskih dlaka, oni na bazi gela odlični su za tepihe i nameštaj. Jednostavno ih možete oprati i ponovno koristiti umesto da trošite traku na običnom valjku, njega koristite za kaput ili jastuke na krevetu.

Lepljiva traka

Komadić ljepljive trake zamotajte oko svoje ruke ali tako da vam se ljepljiva strana nalazi spolja i iskoristite je da pokupite dlake na nameštaju. Ova metoda odlična je za uska i teško dostupna mesta do kojih ne možete doći lepljivim valjkom.

Čistač stakla

Zbog toga što su napravljeni od gume, čistači za prozore odlično skupljaju vodu – ali i dlake. Samo pređite njime preko nameštaja i skupite sve dlake koje su zapele u njemu.

Omekšivač za veš

Omekšivač je odličan za uklanjanje dlaka iz tepiha jer sprečava da se dlaka zalepi za materijal od kog je načinjen. U jednoj boci s raspršivačem pomešajte četvrtinu čepa omekšivača i ostatak napunite vodom. Naprskajte svoje tepihe, a zatim ih usisajte.

I, naravno, soda bikarbona

Soda bikarbona je odlična za čišćenje dlaka jer apsorbuje ulje iz kose i tako može lakše da se pokupi. Jednostavno posipajte svoje tepihe sodom bikarbonom, ostavite nekoliko minuta da deluje, a zatim ih usisajte. Uz to što će očistiti dlake, izvući će vam sve neprijatne mirise iz tepiha, a o tome smo već pisali, piše 24 sata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar