U trendu

Držite u ruci daljinski? Bacite ga – odmah

Kada pomislite na najprljavija mesta u kući, najčešće vam na pamet prvo padnu kupatilo ili kuhinja. Ali jedan od najvećih izvora zaraze se zapravo nalazi u vašoj sobi i redovno ga koristite.

U pitanju je vaš daljinski koji je pravo skladište bakterija. Zbog toga što najčešće svakodnevno dolazi u kontakt sa više različitih ruku, pada na pod, baca se po krevetu i sakuplja prašinu kada stoji, daljinski je jedna od najprljavijih stvari u našem domu. Ako još i jedete ispred televizora, sigurno ćete kanale menjati neobrisanim i lepljivim prstima.

Daljinski je takođe jedan od uređaja koji se najređe čisti. Ako ste ga ikada i očistili, primetili ste sigurno da to nije bio lak zadatak, jer ima mnogo otvora na njemu i neravnina oko dugmića, koji otežavaju čišćenje.

Nije samo daljinski u vašem stanu izvor bakterija. Oni su i u hotelskim sobama jedna od najprljavijih stvari koje možete dodirnuti, jer se takođe retko (ako i ikada) čiste, a ništa ne znate o higijenskim navikama onih koji su boravili u sobi pre vas.

Pre nego što počnete da paničite, znajte da ovaj problam nema trajno rešenje, ali da ga češćim čišćenjem možete ublažiti pa vaš daljinski više neće biti pun bakterija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar