U trendu

Dubinsko čišćenje kupatila uradite u samo nekoliko koraka, da uvek blista

Čišćenje kupatila može biti naporno i dugotrajno, ali s vremena na vreme kupatilu je zaista potrebno dubinsko čišćenje. Buđ se može lako stvoriti ako povremeno sve dobro ne izribate

WC šolja  
Da biste očistili WC, pomoću sredstva za čišćenje ili izbeljivača premažite celu šolju, počevši od ruba. Ostavite rastvor  da deluje nekoliko minuta pre nego što istrljate četkom. Nakon toga ostavite još pet minuta i onda isperite. Spoljne delove poprskajte sredstvom za čišćenje ili mešavinom sirćeta i vode, a zatim obrišite područje kružnim pokretima. Nemojte zaboraviti ni poklopac, kojeg obavezno obrišite s obe strane. Na kraju prebrišite celu šolju suvom krpom ili papirnatim ubrusom.

Umivaonik
Temeljno isperite umivaonik kako biste isprali svu prljavštinu i ostatke. Obilno pospite sodom bikarbonom, prekrivši celi umivaonik. Stavite malo sredstva za čišćenje na vlažnu krpu i očistite. Soda bikarbona će delovati kao abraziv i ukloniti sve tvrdokorne mrlje. Na kraju samo isperite.

Tuš kabina
Prvo iznutra uklonite sve predmete, poput šampona za tuširanje i slično. Zatim uklonite sve dlake oko otvora za odvod koje bi ga mogle začepiti. Ako je moguće, uklonite glavu tuša i potopite je u mešavinu sirćeta i vode na sat vremena, a zatim sunđerom obrišite kamenac.

Napravite pastu od sode bikarbone i nekoliko kašikica vode i starom četkicom za zube očistite fugu između pločica. Raspršite sredstvo za čišćenje po zidovima ili pločicama i kružnim pokretima uklonite kamenac. Isperite toplom vodom.

Kada
Pomešajte vodu i sirće u bočici s raspršivačem – možete dodati i sok od limuna za dodatni sjaj i ugodan miris. Raspršite rastvor oko cele kade i ostavite da odstoji 20 minuta. Vlažnom krpom ili sunđerom izribajte kadu. Za teže mrlje, pomešajte malo sirćeta, sode bikarbone i vruće vode i ostavite da odstoji do sat vremena pre nego što je dobro izribate.

Pod
Pometite pod metlom, a zatim sredstvom za čišćenje podova ili rastvorom sode bikarbone i sirćeta uklonite prljavštinu. Obavezno proverite kakve pločice imate, kako biste bili sigurni čime tačno možete da čistite. Kako biste izbegli mrlje od vode, obavezno pod prebrišite čistom, suvom krpom, piše The Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar